Rubriky
Nastavení Novinky na Forendors Propagace

Plné verze podcastů k poslechu i na Spotify

Na našich tvůrcích nám opravdu záleží a neustále se snažíme vymýšlet způsoby, které jim zase o krůček usnadní jejich tvorbu i budování komunity. Proto máme obrovskou radost, že se nám povedlo spustit funkci, díky které mohou fanoušci konzumovat předplacený obsah i přes v České republice nejoblíbenější streamovací službu – Spotify!

Tvůrci si mohou díky této funkci zapnout synchronizaci se Spotify a automaticky tak na Spotify distribuovat svůj placený audio obsah. Co z toho plyne pro naše tvůrce a jejich podporovatele? Máme pro vás odpovědi na nejdůležitější otázky.

Jaké výhody uživatelům přináší synchronizace audio obsahu se Spotify?

Tvůrcům tahle funkce přináší další způsob distribuce placeného obsahu – navíc přes velmi oblíbený kanál. Audio obsah z Forendors je na Spotify pro všechny dohledatelný, což přináší další možnost propagace. Synchronizace navíc funguje automaticky, a tak tvůrce nemusí publikováním obsahu na Spotify trávit žádný čas navíc.

Pokud tvůrci využívají účet Spotify for Podcasters a synchronizovaný obsah z Forendors si s ním spárují, získají navíc přístup ke statistikám přehrávání, možnost přidávat k podcastu Spotify kategorie nebo nahrávat video obsah. Služba ale funguje i bez nutnosti účtu Spotify for Podcasters. 


Pro podporovatele, kteří používají Spotify jako primární platformu pro poslech hudby a podcastů, přináší toto partnerství pohodlnější konzumaci obsahu, který si předplácejí. Nemusí si stahovat další podcastovou aplikaci a zvykat si na ni. Nové epizody mají na Spotify k dispozici v momentě, kdy je tvůrce publikuje na Forendors. Přístup k obsahu mají podle úrovně předplatného, kterou si platí.

Nastavení pro tvůrce i podporovatele je hračka

Nové funkce se všem novým uživatelům snažíme přinášet tak, aby s jejich nastavením měli co nejméně starostí. To platí i v tomhle případě.

Pro podporovatele je zapnutí přístupu k placenému obsahu na Spotify takřka na pár kliknutí (viz grafický návod níže). V osobním nastavení na Forendors si jedním kliknutím povolíte propojení se Spotify. Budete přesměrovaní na přihlašovací stránku Spotify. Přihlásíte se pod účtem, který chcete připojit, a je to. Na Spotify si vyhledáte obsah od svého oblíbeného tvůrce a po přihlášení budete mít placený obsah v rámci svého předplatného k dispozici. Nezapomeňte si svůj oblíbený podcast přidat do sledování, abyste k němu měli pohodlný přístup a nemuseli ho pokaždé znovu vyhledávat.

Postup se může mírně lišit v závislosti na tom, zda se podporovatel přihlašuje přes Google účet, Facebook nebo e-mail. Všechny cesty vás ale dovedou na úspěšné propojení se Spotify (krok 4).

Tvůrce si funkci zapne ve svém nastavení tvůrce tím, že zapne možnost Sychronizovat se Spotify (viz grafický návod pro tvůrce níže). Po odsouhlasení obchodních podmínek Spotify se synchronizace spustí automaticky. A to je v podstatě vše. Jakmile synchronizace doběhne (délka se odvíjí od velikosti podcastu a počtu již publikovaných dílů), na Spotify se vytvoří nová podcastová stránka, kde je k dispozici veškerý synchronizovaný audio obsah.

Pro pokročilé možnosti a přehledy přehrávání doporučujeme tvůrcům vytvořit účet Spotify for Podcasters a obsah z Forendors si s ním spárovat. K tomu slouží unikátní RSS link, který najdete v nastavení tvůrce. Přesný návod na spárování obsahu s účtem Spotify for Podcasters najdete v našich FAQ nebo přímo na stránce Spotify for Podcasters.

Jací tvůrci funkci nejvíc využijí?

Synchronizace se Spotify je funkce, kterou může využít v podstatě jakýkoli tvůrce. V první řadě jsou to samozřejmě podcasteři. Většina z nich už nějakým způsobem obsah na Spotify publikuje a možnost připojit i placené verze svých podcastů je skvělým rozšířením.

Synchronizaci se Spotify můžou využít i tvůrci, kteří sice netvoří klasické podcasty, ale součástí jejich obsahu jsou i audio příspěvky. Někteří je publikují pouze na Forendors a zapnutím této funkce se jim otevírají dveře k širšímu publiku a většímu dosahu. 

Funkci můžou využít i tvůrci, kteří tvoří pouze video. Tam už ale bude potřeba pár kroků navíc. Spotify totiž neumožňuje automatickou synchronizaci videa. Video se ale dá nahrát dodatečně přes účet Spotify for Podcasters. Pokud někdo tvoří video příspěvky, může na Forendors vytvořit také doprovodnou audio verzi. Po zapnutí synchronizace se do Spotify nahraje audio obsah a tvůrce k němu potom může přidat video. 

Ani autoři článků nezůstávají pozadu. Pokud někdy uvažovali o audio verzi svých textů, ale odradilo je množství času, které by strávili publikováním na různých kanálech, teď tahle starost odpadá. Investují pouze čas potřebný k natočení a publikování na Forendors. O zbytek se postará automatická synchronizace.

Kryjeme vám záda

Víme, že i sebelepší funkce je úplně k ničemu, když o ní nikdo neví. Proto chceme tvůrcům nastavení nové funkce a hlavně její komunikaci směrem k fanouškům co nejvíc usnadnit. Připravili jsme balíček s materiály, které tvůrci můžou podle libosti využít. Balíček obsahuje nejen samotné grafické prvky a šablony, ale také návody na jejich použití, pokud by si někdo nevěděl rady. 


A kdyby náhodou, vždycky je tu naše podpora, která Forendors uživatelům ráda se vším pomůže.


Tudy se jde zpět na Forendors.